Pronkzittingen 2017

12-02-2017

“Pronkzittingen Zet ‘m Op op eenzame hoogteKlik hier voor de foto's

Genieten bij Pronkzittingen van Zet ‘m Op”, “Pronkzitting actueel en humoristisch”. Dit waren de krantenkoppen over de pronkzitting van Zet ‘m Op de afgelopen week. Daarnaast veel lovende woorden in het gastenboek van onze site, Facebook en na de zittingen van onze gasten. Daar zijn we met z’n allen ontzettend trots op! Onze artiesten pronkten in eerste instantie voor Prins Frank van de Rullekes en adjudant Vince, maar natuurlijk ook voor de bijna 1500 bezoekers die verdeeld over zes pronkzittingen onze gast waren.

De zittingen werden traditiegetrouw geopend door de Blauwe Blagen Bende. Zij kwamen klagen over het feit dat ze rond het carnaval door hun ouders aan hun lot worden overgelaten en over het feit dat ze tijdens kindercarnaval voor een kleur moeten kiezen omdat er geen kindercarnaval voor alle Elster jeugd is. Hierover spraken en zongen zij “de baas van Zet ‘m Op” Jeroen Geurts toe. Jeroen beloofde zijn best te doen deze zaken op te lossen.

Na een lekkere inzinger door de Hofzangers bracht de jeugd van Eigenwies een origineel nummer op de planken door de gasten mee te laten genieten van Whats App berichten en vooral hun Snapchat foto’s en filmpjes. Veel Elstenaren kwamen voorbij in heel bijzondere gedaantes.

Hent en Truus (Mark en Dorien) gaven “de zaol” een kijkje in de praktijk van een “relatiekoots”. Zeer herkenbare situaties kwamen voorbij, de adviezen waren helaas minder bruikbaar….

De Deurzetters zaten dit jaar in Park Bredelaar en spraken over alle “uitbreidingen” in en rond Elst. Vervolgens zongen zij een lekkere carnavalskraker over dit thema. “En weet je wat prins Frank toen zei….”?

Marianne de Vette kroop dit jaar in de huid van de wasvrouw van Zet ‘m Op. Gebruikmakend van een ouderwetse “wiendmeule” hing ze de was te drogen en vertelde ze op haar unieke manier een fantastisch verhaal, doorspekt met Elster actualiteit, woordgrappen en heel veel humor. Staande ovaties waren haar verdiende beloning!!

 

 

Nei grei, zorgde voor een verrassende afsluiter voor de pauze door een autowasstraat in beweging te zetten en middels de “haarborstels” van alle meiden de auto van de vat van Niels (Prins Frank) en de vat van Fienne (Adjudant Vince) te wassen, afgesloten met een swingende versie van “Carwash”. Top amusement!!

 

 

Nadat er lekker geschunkeld werd in de pauze was het voor de 15de jaar op een rij de beurt aan Kant Noch Wal om na de pauze het programma te hervatten. “Zouden prins Frank en adjudant Vince mee doen?” was een veelgehoorde vraag de laatste weken. En ja hoor, als ploegleider en mekanieker begeleiden zij Sjefke en Gerrit van WC Ut Remspoor tijdens de “Helster van het Noorden”. Natuurlijk veel humor die KNW raakt. Het prachtige decor (van Jan Neijenhuis), de bewegende fietsen en gast Martin Martens maakten het plaatje weer compleet. Gerrit Meeuwissen maakte zijn toneeldebuut: hij had letterlijk de touwtjes in handen.

Even rust in de zaal voor de Hofzangers tijdens een zeer knap vierstemmig a capella gezongen luisterlied over “Hoe wordt een mins een prins”, duidend op het motto van Prins Frank: “Een prins is ok mar een mins”.

Dominique en Veronique beoordeelden de zaal op hun kleding en uiterlijk als stylistes waarna ze samen met Royke Donders (debutant Pascal van Mierle) een lekkere carnavalskraker de zaal in knalden.

Nog een debutant deze avond. Tim Delissen deed een originele en fraaie act als Yuri van Gelder aan de ringen. Het commentaar van Frank van Dijk volgend (i.p.v. andersom….) liet hij oefeningen zien die nog nergens ter wereld zijn vertoond!

Nadat de fantastische Zet ‘m Op band muzikaal was voorgesteld ging het doek open voor “De Romeinen”. Twee interviews door “Dorientje” met Julius Caesar, afgewisseld door een act van 5 Romeinse legionairs in het badhuis en op het strijdtoneel, afgesloten met een heerlijk lied. Wie anders dan de Hofzangers kunnen zo’n act neer zetten.

En dan…..een onnavolgbaar optreden van de Stuntgroep. Deze visuele act op de maan zal de bezoekers nog lang heugen, vooral omdat de meesten nog steeds niet zullen snappen hoe dit nummer nu eigenlijk in zijn werk ging……De zaal ging zes keer uit z’n dak en uiteraard zes keer staan voor deze groep van 9 kerels die o.l.v. “Daan” vanaf september, ongelooflijk veel gerepeteerd hebben om dit nummer op de planken te krijgen. Chapeau, chapeau!!

Dave Willemsen sloot als Jelle Overspel, bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, de avond af met een geweldige buut. Nog één keer werden de lachspieren van de bezoekers opgerekt. Ook Dave viel een aantal staande ovaties ten deel maar helaas zag het bruidspaar bij nader inzien toch maar van het huwelijk af.

De finale “Dansen bij Zet ‘m Op” werd dit jaar gezongen door Floor Arns met vader Hans ‘Julius Cesar’ alias Rien Adolfs, in het achtergrondkoor en geflankeerd door alle artiesten, medewerkers, Prins en adjudant en natuurlijk president Silvio Peters die alle nummers weer razend knap aan mekaar praatte en zowel artiesten als publiek wist te vermaken.

CV Zet ‘m Op dankt naast de artiesten ook de gastvrouwen, de zaalwachten (heren van het Historisch Advies College), de Uutkiek ien de zaol, licht en geluid, podiumbouw, de versieringscommissie, de schminkploeg, decorschilder Jan Neijenhuis en vooral het dankbare publiek. Met z’n allen hebben we weer zes fantastische pronkzittingen beleefd.

Op het seniorenbal vrijdag 24 februari presenteert Zet ‘m Op samen met De Batsers nog een aantal nummers van beider pronkzittingen. Vervolgens barst het carnavalsweekend los!

Kijk voor het gevarieerde carnavalsprogramma van CV Zet ‘m Op op www.zetmop.nl, Facebook, Instagram of de posters ien ut durp!!!!

Tot ziens!!