Luikse Markt

Van Antiekbeurs tot Luikse Markt

In september 1977 is CV Zet ‘m Op begonnen met de Antiekbeurs, onder de bezielende leiding van wijlen Dick Grashoff. In die tijd kon CV Zet ‘m Op wel wat extra inkomsten gebruiken, en vandaar dat de eerste Antiekbeurs in De Vereniging georganiseerd werd. Naast Dick Grashoff zaten Henk Stappers, Henk Witjes, Wim Peters Sr. en Jan Rangé in de commissie. Met 14 standhouders en honderd bezoekers was het direct een succes. Vanwege vergunningsperikelen werd de Antiekbeurs al snel omgezet in een Antiekveiling.

De daaropvolgende jaren werd de Veiling groter en groter. Echter, in 1986 verloor de Antiekbeurs (lees: Veiling) de interesse van de nieuwe generatie. Al snel werd de formule Combi-Markt bedacht. Een oversteek van De Vereniging naar Het Wapen was een must gezien de extra ruimte. Antiek in de zalen en een rommelmarkt met 24 kramen buiten. Een gat in een nieuwe markt.

CV Zet ‘m Op wilde meer zonder de kwaliteit aan te tasten. Op zondag 18 augustus 2002 werd de eerste Luikse Markt georganiseerd, o.l.v. Jos Lagerweij, met het maximaal aantal kramen van 110 stuks. Een enorme markt, tot aan slagerij Van Burk, met 2 terrassen en livemuziek. De kranten stonden er bol van!!!

Vanaf 2003 organiseren we 2 Luikse Markten per jaar. Weloverwogen uitbreidingen volgden elkaar in rap tempo op. Op dit moment bestaat de Luikse Markt uit 240 kramen met antiek,curosia en tweedehandse spullen, verdeeld over 9 zones vanaf de Grote Kerk tot Cafetaria Van Burk. Met meer dan 20.000 bezoekers per Luikse Markt is CV Zet ‘m Op inmiddels bekend in heel Nederland.

De Commissie Luikse Markt bestaat tegenwoordig uit Niels Herberts, Mikel Sponselee, Mark van Elk, René Stoffels, Mark Knot en Ruud Maatman.

×
<

0

0
&
 

nog:

dagen

©2022 Zet 'm Op | CMS