Raad van Elf en pages

Het taak van de Raad van Elf, samen met de pages, is de vertegenwoordiging van de Carnavalsvereniging Zet ‘m Op bij verschillende activiteiten, zowel binnen de club als naar buiten tredend. Als voorbeeld binnen de club kun je denken aan de pronkzittingen, de prinsenpresentatie, het begeleiden en vergezellen van Prins Carnaval en zijn Adjudant en de aanwezigheid tijdens de carnavalsoptocht met onze eigen raadswagen. Extern zijn we onder andere aanwezig bij het Buutengebeuren, de sleuteloverdracht, het scholenbezoek, de seniorenavond en het bezoeken van zusterverenigingen binnen het OBCO (Over Betuws Carnavals Overleg) bij bijvoorbeeld jubilea. Maar bijvoorbeeld ook bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Soms is de Raad voltallig aanwezig, soms met een kleinere afvaardiging.

Tevens kan de Raad gevraagd of ongevraagd advies uitbrengen aan het bestuur. Soms gevraagd, wat vaker ongevraagd.

De Raad van Elf bestaat uit de volgende functies:

President: Ruud Maatman

De President is voorzitter van de Raad van Elf en probeert vanuit die rol de taakvervulling van de Raad in zo goed mogelijke banen te leiden. Ondanks de 15 verschillende Raadsleden, met 15 verschillende meningen, lukt dit aardig…..volgens de President.

Major Domus: Marius Jansen

Major Domus betekent letterlijk ‘opperhofmeester’, ‘eerste huisbediende, die alles regelt’. De Major Domus bereidt de administratieve kant van de vergaderingen voor, attendeert de Raadsleden bijvoorbeeld op te dragen kledij en bijbehorende attributen en ondersteunt de President daar waar nodig.

Raadsleden: Tim Delissen, Frank van Dijk, Edsko Edskes, Mark van Elk, Ron de Grood, Dennis Harmsen, Paul Hooiveld, Gerrit Jan Meijer, Silvio Peters, Mikel Sponselee, René Stoffels, Jeffrey Verwoerd, Willy Verwoerd en Andries Weidema

Vanuit de uitvoering van hun taak als Raadslid, die zij zeer serieus nemen, zorgen zij voor sfeer, jolijt en gezelligheid op ieder feestje. Soms zorgen zij (ongevraagd) voor een muzikale inbreng, die in ieder geval door hen zelf zeer gewaardeerd wordt. En aan het eind van de avond zijn de Raadsleden altijd net iets blauwer dan de rest van de aanwezigen…

Naast de Raadsleden zijn Maud van Vliet en Merel Kersten de pages van CV Zet ‘m Op. Zij begeleiden de Prins en/of de President.

De Raad van Elf onderscheidt zich van de Senaatsleden, door het dragen van een andere specifieke steek en een borstspeld. Verder is de Raad van Elf herkenbaar aan de Zet ‘m Op overjas en blauwe shawl.

De Raad van Elf vergadert ongeveer 6 maal per jaar. Ook hebben wij met name buiten het carnavalsseizoen eens per maand een informele avond om elkaar te treffen in een of andere horecagelegenheid in Elst of tijdens de beruchte Raadsbbq. Om daar samen alle belangrijke en onbelangrijke zaken des levens door te nemen.

Leden van CV Zet ‘m Op die lid willen worden van de Raad van Elf, kunnen dit schriftelijk kenbaar maken bij de President of Major Domus. Zodra een positie van een Raadslid vrij komt, zal deze opgevuld worden. Raadsleden worden gekozen door de leden van CV Zet ‘m Op.