Raad van Elf en pages

Het taak van de Raad van Elf, samen met de pages, is de vertegenwoordiging van de Carnavalsvereniging Zet ‘m Op bij verschillende activiteiten, zowel binnen de club als naar buiten tredend. Als voorbeeld binnen de club kun je denken aan de pronkzittingen, de prinsenpresentatie, het begeleiden en vergezellen van Prins Carnaval en zijn Adjudant en de aanwezigheid tijdens de carnavalsoptocht met onze eigen raadswagen. Extern zijn we onder andere aanwezig bij het Buutengebeuren, de sleuteloverdracht, het scholenbezoek, de seniorenavond en het bezoeken van zusterverenigingen binnen het OBCO (Over Betuws Carnavals Overleg) bij bijvoorbeeld jubilea. Maar bijvoorbeeld ook bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Soms is de Raad voltallig aanwezig, soms met een kleinere afvaardiging.

Tevens kan de Raad gevraagd of ongevraagd advies uitbrengen aan het bestuur. Soms gevraagd, wat vaker ongevraagd.

De Raad van Elf bestaat uit de volgende functies:

President: Ruud Maatman

Major Domus: Dennis Harmsen

Major Domus betekent letterlijk ‘opperhofmeester’, ‘eerste huisbediende, die alles regelt’. De Major Domus bereidt de administratieve kant van de vergaderingen voor, attendeert de Raadsleden bijvoorbeeld op te dragen kledij en bijbehorende attributen en ondersteunt de President daar waar nodig.

Raadsleden: Tim Delissen, Edsko Edskes, Paul Hooiveld, Gerrit Jan Meijer, Silvio Peters, Mikel Sponselee, René Stoffels, Jeffrey Verwoerd, Bas van Haeften, Frans van Dullem, Percy Edskes, Quincy Edskes en Andries Weidema.
Xander de Grood is reservelid voor de Raad van elf.

Vanuit de uitvoering van hun taak als Raadslid, die zij zeer serieus nemen, zorgen zij voor sfeer, jolijt en gezelligheid op ieder feestje. Soms zorgen zij (ongevraagd) voor een muzikale inbreng, die in ieder geval door hen zelf zeer gewaardeerd wordt. En aan het eind van de avond zijn de Raadsleden altijd net iets blauwer dan de rest van de aanwezigen…

Naast de Raadsleden zijn Maud van Vliet en Merel Kersten de pages van CV Zet ‘m Op. Zij begeleiden de Prins en/of de President.

De Raad van Elf onderscheidt zich van de Senaatsleden, door het dragen van een andere specifieke steek en een borstspeld. Verder is de Raad van Elf herkenbaar aan de Zet ‘m Op overjas en blauwe shawl.

Leden van CV Zet ‘m Op die lid willen worden van de Raad van Elf, kunnen dit schriftelijk kenbaar maken bij de President of Major Domus. Zodra een positie van een Raadslid vrij komt, zal deze opgevuld worden. Raadsleden worden gekozen door de leden van CV Zet ‘m Op.