Carnavalscommissie

De commissie carnaval bestaat voor het seizoen 2021-2022  uit de volgende personen:

Mikel Sponselee (voorzitter), Bert en Mark Knot, Dennis Harmsen, Percy en Quincy Edskes.

De commissie carnaval is binnen CV Zet ‘m Op , in samenwerking met de commissies versiering, kindercarnaval, licht en geluid en JCE, verantwoordelijk voor het programma van het mooiste feest van het jaar namelijk het Carnaval.

Zet ‘m Op viert sinds een aantal jaren carnaval op twee locaties namelijk in de Hucht en in de Vereniging.

Het programma begint op vrijdagavond in de Hucht met een feest voor de jeugd vanaf 16.

Op zaterdagochtend de sleuteloverdracht op het gemeentehuis met alle verenigingen van het OBCO.

Op zaterdagmiddag het kindercarnaval in de Vereniging, waarna op zaterdagavond het feest losbarst in de Hucht( 30-) en in de Vereniging (30+). Op het Plein in de tent is het feest voor de jeugd van 12 tot 18 in samenwerking met onze zuster vereniging de Batsers.

Zondagmiddag de optocht en DÖppertzondag op het Plein. Aansluitend Deur Doen in de Vereniging, met een hapje en een drankje.

Maandagmorgen om 11.00 uur start het FrÜshoppen onder leiding van dweilband Bats Mar Deur.

Maandagavond is traditioneel de Hollandse avond in de Vereniging, waar de door de jaren heen al een tal van bekende artiesten de revue hebben gepasseerd.

Op dinsdagmiddag is er het “Buutegebeuren” georganiseerd door het Convenant Prinsen Carnaval. Op deze middag legt de hoogheid traditiegetrouw zijn tegel met handafdruk in het Prinsenstroatje, daarna is het de beurt aan het CPC om de middag ludiek  af te sluiten.

Aansluitend aan het “Buutegebeuren” wordt het carnaval afgesloten met het boerenkool eten en in de avond de voetjes nog 1 keer van de vloer, waarna we op woensdag in het bekende zwarte gat belanden.